Ako imate sistem da vam je zdrava hrana stalno dostupna onda ne morate previše razmišljati, jedete kad ste gladni i jedete zdravo.
Ključ transformacije tijela je u pripremi i planiranju. Kad se pripremite unaprijed ne ostavljate stvari slučaju, ne razmišljate previše, ne donosite puno odluka, samo radite ono što ste već dan/tjedan prije odlučili da želite za sebe.
Promislite kako će vam izgledati sutrašnji dan, ili cijeli tjedan i pripremite se da imate kvalitetnu hranu dostpunu kad vam zatreba.

Opcija 1: Priprema vikendom

Nedjelja je dan kada uglavnom imamo više slobodnog vremena , ali naravno može biti i bilo koji drugi dan u pitanju.
Pogledajte svoj raspored za nadolazeći tjedan. Identificirajte trenutke koji bi vam mogli bit izazovni u vašem nastojanju da se hranite zdravo.
Isplanirajte generalni jelovnik za nekoliko dana unaprijed i na osnovu toga napravite listu namirnica koje morate nabaviti. Na ovaj način odlazite po namirnice sa ciljem, umjesto da lutate i kupujete sve što vam pada napamet.
Kad se vratite kući krenite sa pripremom.
Ispecite cijelo pakiranje pilećih prsa, oduzeti će vam jednako vremena kao da pripremate jedan komad, a može vam ostati u frižideru za kasniju uporabu npr. za salatu od piletine. Operite i nasjeckajte povrće i spremite u posude. Pripremite šalše, gulaše, umake, sve šta možete bez problema raspodijeliti i čuvati u frižideru.

 

Opcija 2: Pripremanje ujutro za navečer, navečer za ujutro

Možete kombinirati pripremu vikendom sa dnevnim ritualom pripreme. Pokušajte ujutro sa ovim opcijama: Ako jedete zobene pahuljice, pripremite unaprijed kombinaciju zobenih, proteinskog praha, sjemenki i držite tu mješavinu u posudi. Ujutro morate samo uzeti dvi, tri žlice, dodati vode, ugrijati, dodati ekstra bobičastog voća po želji i obrok je spreman.
Slično je i s jajima, izmiksajte par komada u blenderu, dodajte povrće i čuvajte u posudi u frižideru, ujutro imate samo ugrijati tavu i gotovi ste u par minuta.

Navečer ako pripremate večeru možete pripremiti ekstra porciju koju možete pojesti ujutro za doručak. Ujutro ako se budite ranije i spremate doručak, možete napraviti ekstra porciju da imate još jedan obrok pri ruci između doručka i ručka.
Iskoristite neke od ovih strategija na način koji najviše paše vama i vašem rasporedu.