CrossFit BOXV kao službeni Affiliate čvrsto stoji iza piramide CrossFit treninga i 4 CrossFit modela Fitnessa.

U piramidi baza je nutrition, dio kojeg svake godine pokrijemo s određenim challengom gdje članove educiramo o prehrani i raznim metodama koje mogu pomoći u ostvarivanju željenih rezultata. Svake godine tijekom challenge-a imamo nevjerojatne promjene i pokušavamo motivirati članove da nađu način prehrane dugoročno održiv za njih.

Nakon prehrane po redu dolazi MET-CON (Metabolic Conditioning) taj dio ćemo u narednom periodu specifično popravljati kroz cashoutove tako da ćemo koristiti assault bike (isti princip vrijedi i za ergometar i skijaški ergometar). Cashout nije samo za ljude željne natjecanja, namijenjen je svima jer je napredak u ovom području usko povezan sa sprječavanjem rizika od bolesti srca ili popravljanjem u mjerenjima bitnim za zdravlje (glukoza, kolesterol, puls, tlak).

Od kardiovaskularnih parametara koje ćemo poboljšati spadaju frekvencija srca, arterijski tlak, udarni volumen (količina krvi po otkucaju) i minutni volumen. Uz to poboljšat ćemo i respiracijske parametre kao što su frekvencija disanja (što će nam omogućiti kontrolirano disanje tijekom treninga), volumen disanja (količina zraka pri udisaju) i kvalitetna izmjena plinova.

Zato nam puno više znači da vas vidimo na bicikli tijekom cashouta umjesto da se igrate sa šipkom. Naša vizija je dugovječnost, ako nemate razvijene energetske sisteme, a pokušavate dosegnut 200kg deadlift, tada ne radite sebi uslugu dugoročno.

Met con je drugi po redu u bazi piramide s razlogom, njega čine tri sistema (Fosfageni, Glikolitički, Aerobni-Oksidativni) koje bi najlakše mogli opisati kao tri motora, svi su nam bitni i želimo da svi rade optimalno. Prvo ćemo se fokusirati na Fosfageni (ATP-CP) sistem, nakon 6-8 tjedana testirat ćemo Glikolitički-Laktatni i raditi intervale specifične za taj sistem, nakon čega ćemo prijeći na aerobni sistem. Praćenjem cashout programa u narednom periodu, ćete osjetiti koristi u svakom od sistema, bit ćete manje umorni za vrijeme CrossFit treninga i kasnije ćete doći do razine koncentracije mliječne kiseline u mišićima zbog koje ste prisiljeni stati s vježbom (povećavat ćete prag tolerancije).

Nakon MET CONa u piramidi dolazi Gimnastika. Svako drugi dan u cashoutu ćete pronaći gimnastičke vježbe koje dolaze iz GymnasticBodies programa. 

Na ovaj način na dane kada možda budete imali osjećaj da ste ostali „bez“ woda, imate priliku napraviti trening na Assault Bike-u ili gimnastički cashout da se osjećate potpuno :D. Mi vam svakako savjetujemo da slijedite oba programa u cashoutu kad god imate mogućnost za to.